luni, 12 noiembrie 2012

Machiajul bronzant


  Pentru a prelungi efectul de piele bronzata, poti opta pentru un tip de machiaj care, fie sa prelungeasca bronzul natural obtinut la sfarsit de vara, fie sa triseze bronzul prin aplicarea unor produse specifice (crema cu pigment, pudra bronzanta, farduri de pleoape in culorile pamantului, glossuri sidefate, etc).
  Ideea este ca trebuie sa fii foarte echilibrata in aplicarea fardurilor, nu exagera! Este usor de realizat daca alegi nuante adecvate pigmentului tau.Pentru realizarea acestui tip de machiaj vom folosi nuante calde. Blush-ul sau pudra bronzanta pe care o folosesti trebuie aplicata in zonele care in mod normal sunt atinse de soare: pometi, varful nasului, barbie, frunte. Aceste tuse vor accentua inrosirea naturala datorata bronzului sau, cel putin, o va imita. Pentru pleoape, alege nuante de caramiziu, de preferat cu textura cremoasa, iar mascara neagra poate fi inlocuita cu una maro. Un truc care functioneaza excelent este sa oferi tenului un luciu controlat; foloseste iluminator pe varful pometilor si pe arcade, sub sprancene. Iti recomand sa eviti machiajul bronzant in cazul in care ai un ten cu probleme pentru ca nu va face decat sa accentueze imperfectiunile pielii. Il poti purta in timpul zilei (farduri semilucioase, texturi cremoase pentru baza de machiaj, gloss nude sau auriu) sau pentru seara (farduri de pleoape in nuante de bronz cremos, ruj sidefat care poate fi in nuante de la bronz pana la visiniu, cu aspect umed si dublu strat de mascara).

vineri, 9 noiembrie 2012

Machiajul transforma frumusetea ta in arta!




   Machiajul profesional este o arta cosmetica, capabila sa modifice expresia fetei in functie de machiajul preferat, de tendintele in domeniu sau de ocazia pentru care il faci. Prin machiaj, ti se vor pune in evidenta trasaturile de care esti mandra si vor fi estompeze sau modificate pozitiv celelalte. Machiajul este una dintre cele mai importante forme de infrumusetare feminina, in permanenta miscare, transformare si explorare. Tendintele in machiaj sunt reinnoite in fiecare sezon. Vei primi sfaturi despre aceste tendinte si cum sa te folosesti de ele pentru a le pune in practica, tinand cont de particularitatile chipului tau.
Prin machiaj, chipul feminin capata o infinitate de expresii si ipostaze. Machiajul atinge frumusetea intr-un mod delicat sau intentionat exagerat, te transforma in printesa, actrita, ingenua, vampa, tanara sau matura.
Machiajul este puterea femeii de a fi, in fiecare zi, cu fiecare machiaj, altcineva.

Machiajul corector in functie de forma fetei


  In machiaj, forma fetei da tonul. Este foarte important ca machiajul sa incerce sa apropie forma fetei tale de tiparul clasic al fetei ovale. Pentru a stabili in ce categorie te incadrezi, prinde-ti parul intr-o coada de cal sau intr-un coc si studiaza-te atent in oglinda. Iata categoriile deviante de la tiparul oval, principalele semnalmente de recunoastere si trucurile de machiaj corespunzatoare:

Fata triunghiulara
Fata triunghiulara, tradusa printr-o mandibula pronuntata si pometi proeminenti, contracarati de fruntea ingusta se machiaza printr-un joc de lumini si umbre, deschizandu-ti trasaturile.

Foloseste in primul rand o baza uniforma, evitand deocamdata nuantarea obrajilor si a barbiei cu un blush. Aplica in schimb o pensula de pudra bronzanta pe aceste doua zone. Diferentele de accent prin alternarea zonelor luminoase si dark creeaza iluzii optice schimband pentru privitor aspectul general al formei faciale.

Foloseste un ilumiator pe linia mandibulei. Aplica de asemenea un iluminator imediat deasupra obrajilor, reaccentuand contrastul dintre obrajii bronzati si lumina, atenuand relieful proeminent al pometilor.

Make-up artistii recomanda sa folosesti un gloss trandafiriu sau game de nude, insa poti incerca si tonuri mai reci Nu exagera insa cu accentuarea buzelor: in cazul fetei triunghiulare, barbia constituie o zona problema, iar rujurile foarte tari atrag atentia asupra acesteia.

Fata rotunda
Obrajorii plini, fruntea lata si, in general, un contur cvasicircular al fetei sunt indicatorii acestui tip facial. Vestea buna: fata rotunda imprumuta un aer tineresc posesoarei, astfel ca se poate spune ca detii unul dintre secretele tineretei indelungate.

Aplica un fond de ten cu o pensula lata uniformizand aspectul tenului.Foloseste apoi un iluminator sub ochi si in jurul buzelor, subliniind astfel trasaturile fetei.

Aplica blush-ul diagonal, sub pometi si deasupra sprancenei. Pe aceeasi tehnica a alungirii trasaturilor prin evidentiere se bazeaza si conturarea buzelor cu rujuri mai inchise si a sprancenelor cu un dermatograf.


Fata patrata
Barbia foarte bine definita si fruntea lata, ambele in colturi, sunt semnele distinctive ale unei fete patrate. Scopul machiajului consta, desigur, in efeminarea, estomparea si rotunjirea acestor trasaturi.

Pentru a obtine acest efect, se incepe aplicarea unui fond de ten din centru catre extremitati. La granita dintre ochi si obraji se aplica cu o pensula subtire o tusa de iluminator. Foloseste un blush intr-o nuanta mai inchisa decat tenul tau. Din nou jocul de lumini si umbre intra in actiune: aplica-l pe pometi incepand de la ureche, pe linia inferioara a mandibulei, in special in colturi, si pe linia fruntii la baza parului, rotunjind astfel trasaturile. Accentueaza sprancenele, pieptanandu-le in jos si creionand astfel spatiile goale dintre firele de par. Rujul trebuie sa fie unul natural si te poti rezuma chiar la un gloss.


Fata lunga
Fruntea inalta, pometii alungiti si barbia bine conturata indica o fata alungita. Daca esti posesoarea acestui tip de fata, stii deja ca parul lung si indreptat iti evidentiaza forma si ca este indicat sa optezi pentru onduleuri.

Din punctul de vedere al machiajului, trucurile sunt relative reduse: se aplica bronzer pe barbie si un blush pronuntat pe pometi, pentru a ii scoate in evidenta.


Fata in forma de inima
Se deosebeste de fata triunghiulara prin aspectul fruntii, care este mult mai lata, precum si prin barbia ascutita. Barbia ascutita si pometii proeminenti raman aspectele principale cu care se confrunta acest tipar.

Nu aplica mult blush pentru a nu evidentia excesiv pometii si opteaza pentru tonuri trandafirii. Alege culori de ochi naturale, precum verde menta, roz pal sau albastru ciel si aplica iluminator pe barbie si sub ochi, pentru a le evidentia si echilibra proportiile, si putin bronzer pe obraji si pe tample, pentru a le estompa.







Machiajul Smokey Eyes




 Pentru machiajul ochilor, starul absolut pentru toamna 2012 este tehnica smokey eyes

  Acest tip de machiaj poate fi lejer, monocromatic, de zi - in tonuri de gri,sau maron , sau multicolor, in tonuri bogate de verde crud, mov si aramiu (Roberto Cavalli) ori verde smarald (Jason Wu), potrivit mai ales machiajului de seara.

  Genele joaca un rol important in realizarea unui machiaj smokey eyes perfect. Curbate de la radacini, de un negru intens, intr-un evantai bogat, genele vor aduce un plus de senzualitate si dramatism intregului machiaj al ochilor.

  Incepe machiajul pleoapei aplicand un primer, asteapta sa se usuce apoi contureaza marginea pleoapei cu un dermatograf negru. Nu trebuie sa iti faci probleme daca linia ta nu este perfect dreapta.
  Estompeaza-o cu o pensula catre coltul exterior si va capata imediat un aspect fumuriu. Contureaza in acelasi mod si pleoapa inferioara, prelungind usor coltul in exterior. 
 
 Urmeaza primul strat de fard. Intinde pe toata suprafata pleoapei mobile un fard gri inchis si intinde-l foarte bine. Ofera luminozitate privirii cu un fard mai deschis cu un ton, aplicat din coltul intern al ochilor catre exterior. Omogenizeaza foarte bine trecerea de la o nuanta la alta cu o pensula moale. Daca iti doresti un plus de intensitate, contureaza si pleoapa inferioara cu o tusa fina de fard gri, apoi finiseaza-i aspectul cu varful unui buretel. Defineste forma sprancenelor si fixeaza aspectul privirii cu doua, trei straturi de mascara sau gene false. 
  Adauga un plus de culoare pometilor printr-un fard de obraz roz piersica. Pentru machiajul buzelor foloseste un gloss transparent sau un ruj cremos nude perlat, care va conferi un plus de volum si stralucire. 
 

miercuri, 7 noiembrie 2012

Tendinte make-up toamna-iarna 2012-1013:Rujul Rosu


Rujul rosu este unul dintre cele mai utilizate produse de machiaj din lume. Acesta iti ofera un aer pasional si extrem de sexy. Iata cum trebuie sa il porti!


1. Pregateste-ti buzele
In pregatirea buzelor trebuie sa respecti patru pasi esentiali. Exfolierea te va ajuta sa elimini celulele moarte, astfel incat buzele tale sa aiba o culoare uniforma. Aplica apoi un balsam de buze, pentru a le hidrata. Foloseste un primer special pentru ca rujul sa dureze cat mai mult, apoi contureaza buzele cu un creion rosu.
2. Alege nuanta potrivita
Nuanta de rosu trebuie sa fie aleasa in functie de tipul de ten. Pentru tenul palid, se recomanda o nuanta mai rece de rosu, cu tonuri albastre. Pentru tenul mai inchis la culoare, poti alege nuante calde de rosu, cu tonuri portocalii. Coraiul se potriveste oricarui tip de ten.
3. Asorteaza-l cu machiajul fetei
Rujul rosu se potriveste cu un machiaj natural al fetei. Este ideal pentru un look vintage, cu ochii usor conturati cu eyeliner negru, gene lungi si tenul mat. Evita sa il porti cu un machiaj smokey sau puternic al ochilor. Fata ta va fi prea incarcata.
4. Fa-l sa reziste
Pentru ca rujul sa reziste cat mai mult, este esential sa aplici mai multe straturi, iar intre acestea, sa indepartezi excesul cu un servetel. Aplica putina pudra pulbere pe buze, apoi mai pune un strat de ruj.